De voordelen van gevelrenovatie

Mike avatar

Mike op 27-07-2015

Het renoveren van uw gevels heeft vele voordelen. Veel mensen onderschatten nog steeds het belang van gevelrenovatie in betrekking tot het onderhouden van uw woning. Een verwaarloosde gevel laat uw woning er vervallen uitzien. Een nieuwe gevel laat uw woning echt weer stralen!

Gevelrenovatie voordelen
Wij raden aan om uw gevel tijdig te laten renoveren, zo bespaart u op de reparatiekosten. Wanneer uw gevel begint te vervallen zal de staat ervan alleen maar slechter worden. Uw gevel begint te vervallen wanneer één van de volgende kenmerken van toepassing zijn:

- Er zitten scheuren in de voegen
- Er zitten scheuren in het metselwerk
- Voegen langzaam verdwijnen
- Pleisterwerk langzaam verdwijnt
- De stenen van uw gevel zijn beschadigd door bepaalde weersomstandigheden

Verschillende manieren van gevelrenovatie

U kunt uw gevel op verschillende manieren renoveren. De manier waarop hangt af van de staat van uw gevel en uw persoonlijke voorkeur. Een aantal van de meest gekozen technieken bespreken we hieronder.

Renoveren door voegen uit te hakken

De bestaande voeg wordt uit uw gevel gehakt, hierna kunnen de nieuwe voegen worden aangebracht.

Renoveren door het lood te vervangen

Bij deze techniek wordt er gewerkt met lood, dit heeft te maken met de waterdichtheid. Als uw gevel lekt, kan de renovator deze met nieuw lood vernieuwen.

Renoveren door raamdorpels te voegen

Wanneer de voegen van een kozijn of raamdorpel verrotten, wordt de kans op lekkage aanzienlijk vergroot. Het is erg belangrijk dat u deze voegen snel laat renoveren.

Renoveren door scheuren in gevel te dichten

Scheuren in uw gevel ontstaan meestal door bouwtechnische oorzaken. Het is belangrijk de oorzaak te laten bepalen door een inspecteur van een professioneel en erkend bedrijf. Deze is prima in staat u de juiste oplossing aan te bieden.

Uw gevel voordelig laten renoveren?

Wij raden u aan vooraf meerdere gevelrenovatie offertes te vergelijken van bedrijven uit uw regio. Op deze manier kunt u een juiste keuze maken en tot wel 40% besparen op uw gevelrenovatie. Het aanvragen en vergelijken van offertes is gratis en geheel vrijblijvend.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!