Gevel nevelstralen, hoe werkt het?

Mike avatar

Mike op 13-07-2015

Als uw gevel flink vervuild is door bijvoorbeeld roet of graffiti, kunt u uw gevel reinigen met nevelstralen. Tijdens het reinigen van uw gevel met nevelstralen wordt er water met een straalzand, vaak Olivinezand, over uw muur heen gespoten. Dit gebeurt onder lage druk, waardoor het oppervlakte van uw gevel niet beschadigt raakt. Door de waternevel is het ontstaan van stof tot een minimum beperkt.

Nevelstralen gevel

Nevelstralen, beter dan zandstralen?

Nevelstralen is eigenlijk een mildere manier van zandstralen. Dit komt doordat er gewerkt wordt met een lage druk, in tegenstelling tot zandstralen. Vaak wordt er dan ook gesproken over zandstralen onder lage druk, in plaats van de term nevelstralen.

Nevelstralen heeft veel voordelen

Het grote voordeel van nevelstralen is dat het geschikt is voor talloze ondergronden en bestrijd mossen, algen, roet, graffiti en oude verflagen. Daarnaast zorgt het voor een zo klein mogelijke waterbelasting van uw gevel. Er worden geen chemicaliën gebruikt bij het nevelstralen, wat het dus compleet milieuvriendelijk maakt. Ook raakt de toplaag bij nevelstralen niet beschadigd.

Wanneer wordt het afgeraden uw gevel te nevelstralen?

Het wordt afgeraden om uw gevel te reinigen door middel van nevelstralen, als uw gevel verweerde stenen of zanderige oppervlakken bevat. Door het nevelstralen zou u in dat geval het oppervlakte te veel beschadigen. U kunt dit ook navragen bij uw gevelreiniging specialist, die kan u adviseren welk soort gevelreiniging in uw geval geschikt is.

Bespaar op het reinigen met nevelstralen.

Als u uw gevel wilt laten reinigen door middel van nevelstralen, is het belangrijk te weten wat het gemiddeld kost, en wat u kunt doen om hierop te besparen. De gemiddelde prijs die gegeven wordt bij het nevelstralen van een geven ligt tussen de 15 en 20 euro per vierkante meter. Maar per gevelreinigingsbedrijf kan dit flink verschillen.

Zorg er daarom voor dat u verschillende specialisten vergelijkt. Dit kunt u doen door meerdere offertes aan te vragen. Deze offertes zijn gratis en volledig vrijblijvend. Wacht daarom niet langer als uw gevel gereinigd moet worden en bespaar aanzienlijk op de kosten!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!