Gevel schilderen; hoe pakt u dit aan?

Mike avatar

Mike op 19-06-2014

Het schilderen van uw gevel is een prima manier om uw gevel extra te beschermen tegen weersomstandigheden. Maar hoe kunt u dit nu het beste aanpakken? In dit artikel bespreken we kort hoe u het best te werk kunt gaan.

gevel schilderen

Stappenplan voor het schilderen van uw gevel

Stap 1: zorg voor een schone gevel

Als u uw gevel graag wilt schilderen dan is het verstandig om dit te doen nadat uw gevel eerst grondig is gereinigd. Aan te raden is om dit door een professioneel reinigingsbedrijf te laten doen. Stof en vuil dient te worden verwijderd en barsten en voegen moeten worden hersteld door middel van vulmiddel. Pas als uw gevel goed schoon gemaakt is, kunt u deze voorzien van een laag verf die voor langdurige bescherming zorgt.

Stap 2: een primer aanbrengen

De verf blijft veel beter bevestigd op de gevel wanneer hier eerst een laag primer op wordt aangebracht. Voor het aanbrengen van primer op grote oppervlakten kunt u hiervoor het beste een goede roller gebruiken. Voor de kleinere details en afwerking kunt u het beste een wat rondere verfborstel gebruiken.

Stap 3: aanbrengen van de verf

Wanneer de aangebrachte primer helemaal droog is kan een eerste laag verf worden aangebracht op de gevel. Het is aan te raden om te beginnen met het schilderen van de randen door gebruik te maken van een ronde verfborstel. Vervolgens kunt u dan eenvoudig de grotere oppervlakten schilderen met een muurroller. Om de verf goed te verdelen wordt aangeraden om in eerste instantie de verf in verticale strepen te rollen en daarna in horizontale strepen. Voor een goede dekking is het belangrijk om, wanneer de eerste laag opgedroogd is, een tweede verflaag aan te brengen.

Reinigingsbedrijf inschakelen

Om uw gevel goed schoon te maken voor het schilderwerk, is het aan te raden om een gevelreiniger in te schakelen. Vraag hier meerdere gevelreiniging offertes aan bij diverse reinigingsorganisaties. U kunt op deze manier makkelijk vergelijken en zo aanzienlijk in kosten besparen. Daarnaast bent u zo ook in staat om eenvoudig te kiezen voor het reinigingsbedrijf met de voor u beste kwaliteit-prijs verhouding.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!