Hoe voegwerk verwijderen?

Mike avatar

Mike op 30-06-2015

Voordat u nieuw voegwerk kunt laten zetten dient u er eerst zorg voor te dragen dat het oude voegwerk verwijderd wordt. Voegwerk kan op verschillende manieren verwijderd worden. Lees er hieronder meer over!

Voegwerk verwijderen

Kosten verwijderen voegwerk

Meestal is het zo geregeld dat de kosten voor het verwijderen van bestaand voegwerk wordt meegerekend in de prijs per m² van het nieuwe voegwerk. Dit omdat de specialist het verwijderen van voegen snel en eenvoudig kan uitvoeren. Een gevel van 60 m² laten voegen kost u gemiddeld €600, inclusief arbeidskosten. Het oude voegwerk laten verwijderen is bij deze prijs inbegrepen.

Wat wij u wel kunnen aanraden is vooraf meerdere specialisten met elkaar te vergelijken in prijs en kwaliteit. Dit kunt u gemakkelijk doen door offertes aan te vragen. Door specialisten bij u uit de regio met elkaar te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen, dit omdat de prijzen in deze markt erg variëren. Het aanvragen en vergelijken van offertes is gratis en geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast!

Waarom moet u voegwerk laten verwijderen?

Uw oude voegwerk kan zomaar afbrokkelen of kapot scheuren. Kapot voegwerk leidt vervolgens tot schade aan uw gevel, zowel aan de buiten- als binnenkant. Water wordt minder goed tegen gehouden en kan binnen zorgen voor lekkage en schimmel. Door het oude voegwerk te verwijderen maakt u plaats voor het nieuwe voegwerk. Hoe verwijdert u het oude voegwerk precies?

Voegwerk verwijderen

U kunt het voegwerk op twee manieren laten verwijderen: uithakken en uitslijpen.

Voegwerk uithakken

Het voegwerk wordt uitgehakt met een beitel of hamer. Eventueel met een elektrische hakhamer. Door een hakkende beweging te maken komt het specie los en brokkelt het voegwerk beetje bij beetje af. De horizontale voegen worden altijd als eerst verwijderd, hierna komen de verticale voegen er uit vallen. Met een hamer en beitel neemt dit klusje redelijk wat tijd in beslag. Bij deze techniek moet ook worden opgepast dat er geen stenen geraakt worden. De kans hierop is erg groot.

Voegwerk uitslijpen

Bij het uitslijpen wordt een slijptol gebruikt met een speciaal snijblad. Ook bij deze techniek worden eerste de horizontale voegen verwijderd alvorens de verticale verwijderd worden. Een vaste hand is echter wel noodzakelijk, de kans dat u anders stenen raakt is aanzienlijk. U brengt dan onherstelbare schade aan.

Bij beide methodes is het aan te raden om een specialist in te huren. Dan kunt u ervan uit gaan dat het werk professioneel wordt verricht en u hier later geen omkijken meer naar heeft.

Bescherming bij het verwijderen van voegwerk

Specialisten gebruiken tegenwoordig netten die vastgemaakt zijn aan de steigers. Hiermee vangen hun het stof gemakkelijk op. Buurtbewoners hebben zodoende geen last van uw renovatie of reiniging en het stof kan achteraf gemakkelijk worden opgeruimd.

Plaats altijd nieuwe voegen

Nadat het oude voegwerk is verwijderd moet u er altijd voor zorgen dat er nieuw voegwerk geplaatst wordt. Zonder voegwerk is de kans op schade aan uw gevel enorm. Het plaatsen van nieuw voegwerk wordt vrijwel altijd door dezelfde specialist gedaan welke ook verantwoordelijk was voor het verwijderen van het oude voegwerk.

Gevelreiniging

Om het verwijderen van de voegen gemakkelijker te maken, en om een schone, zo goed als nieuwe gevel te krijgen kunt u er ook voor kiezen uw gevel te laten reinigen. Bij het reinigen wordt vuil en aanslag verwijderd. Hierdoor verlengt u de levensduur van uw gevel. Gevelreinigers kunt u al inhuren vanaf €5 per m² inclusief de arbeidskosten.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!