Houten gevel impregneren

Mike avatar

Mike op 31-08-2015

Er zijn genoeg houten gevels te vinden in België. Voor deze mensen is het handig om te weten wat er allemaal mogelijk is met een houten gevel. Sowieso is een houten gevel gevoeliger voor brand dan een stenen gevel. Daarom is het verstandig uw gevel te impregneren. Een goed impregneermiddel werkt brandvertragend. U kunt uw gevel op verschillende manieren impregneren. De 3 meest gebruikte manieren worden besproken.

Gevel impregneren

Hout impregneren met kwast of roller

Deze methode is de gemakkelijkste en goedkoopste. Met een kwast of roller wordt het impregneermiddel aangebracht. Hierbij is het wel een nadeel dat het middel niet diep in het hout kan doordringen. Dat betekent dat u na het impregneren moet gaan verven.

’Dompel’ impregneren

Het hout wordt korte tijd in het impregneermiddel gedompeld. Met deze methode vergroot u de levensduur aanzienlijk. Na het dompelen heeft u ongeveer 1 á 2 jaar de tijd om het hout af te werken met olie, lak of verf.

Hout impregneren onder hoge druk

Deze methode geeft uw gevel de langste levensduur. De houten gevel wordt in een ketel gestopt, deze ketel wordt vervolgens vacuüm getrokken zodat er geen lucht meer in het hout zit. Het impregneermiddel wordt vervolgens onder druk in de ketel gestopt. Het impregneermiddel wordt dus echt in het hout geperst. Op deze manier wordt geen stukje hout overgeslagen met het middel.

Voordelig uw houten gevel impregneren

Als u uw houten gevel ook wilt laten impregneren raden wij u aan vooraf meerdere specialisten met elkaar te vergelijken. Op deze manier kunt u tot wel 40% besparen op het impregneren. U kunt meerdere specialisten uit uw regio vergelijken door offertes aan te vragen. Het aanvragen en vergelijken van offertes is snel, gemakkelijk, gratis & geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast en beslist zelf of én met wie u in zee gaat.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!