Hydrofoberen, een goede manier om uw gevel te reinigen?

Mike avatar

Mike op 15-06-2015

U kunt uw woning laten hydrofoberen, wat een ander woord is voor impregneren. Hiermee wordt uw gevel waterafstotend gemaakt. Dit zorgt ervoor dat u uw gevel beschermt en hiermee verhoogt u de waarde van uw woning.

Hydrofoberen

Wat houdt het hydrofoberen precies in?

Hydrofoberen, ook wel impregneren genoemd, is een manier waarbij er een middel op uw gevel of dak gespoten wordt om het waterafstotend te maken. Dit gebeurt omdat het middel zich doordringt tot in de gevelstenen of dakpannen. Als uw gevel niet ingespoten is met dit middel, kan water ernstige schade toebrengen als het in uw gevel dringt. Denk dan aan schade door vorst of dat er plekken ontstaan aan de binnenkant van uw woning.

Wat kost het hydrofoberen van uw gevel?

De gemiddelde prijs voor het laten hydrofoberen van uw gevel ligt tussen de 7 en 15 euro per vierkante meter (m2). Als u dan een gevel van 60 m2 wilt laten hydrofoberen, zal dat gemiddeld rond de €500,- gaan kosten. Als u de exacte kosten wilt weten, is het handig om u goed te oriënteren. Dit kunt u doen door verschillende offertes aan te vragen voor specialisten bij u in de buurt. Deze offertes zijn gratis en vrijblijvend aan te vragen. Hiermee kunt u een aanzienlijk bedrag besparen, wat wel kan oplopen tot 40% van de prijs. Dat scheelt bij de bovenstaande gevel van 60m2 zo'n 200 euro.

Uw gevel laten hydrofoberen, hoe lang duur het?

Het is mogelijk om uw gevel zelf te hydrofoberen, alleen is dit wel een gevaarlijke klus en daarom wordt het ook aangeraden om dit te laten uitvoeren door een specialist. Het zelf hydrofoberen kan namelijk heel gemakkelijk fout gaan, aangezien het middel kleurloos is en het dus gemakkelijk is om te vergeten welke plekken er wel of niet gedaan zijn. Een plekje dat niet gedaan is kan alsnog schade veroorzaken. Dus is het advies: laat het doen door een specialist.

Voor de duur van de ingreep hoeft u het ook niet te laten. Een specialist kan binnen 1 dag uw gevel hydrofoberen, afhankelijk van de oppervlakte. Als de ingreep voltooid is, moet het geheel nog 24 uur drogen.

Wat kunt u doen vóór het hydrofoberen?

Uw gevel moet voor de ingreep gereinigd worden, waardoor mos, uitlaatgassen en ander vuil wordt verwijderd. Hierdoor krijgt het zijn originele staat en kleur terug.

Daarnaast is het verstandig om verschillende specialisten te vergelijken. Zo weet u zeker dat u de klus goed en zo voordelig mogelijk gedaan wordt. Zorg er daarom voor dat u meerdere offertes aanvraagt. Deze zijn gratis en volledig vrijblijvend, zodat u de meeste voordeel pakt als u de klus daadwerkelijk laat doen. De besparing is zeker het vergelijken waard!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!