Tips voor een schone gevel

Mike avatar

Mike op 14-10-2015

Een schone gevel zorgt voor een prettig aanzicht van uw woning of kantoorpand. Wist u dat u uw gevel ook zelf kunt onderhouden zodat deze lekker schoon en fris blijft? In dit artikel bespreken we enkele 'doe-het-zelf' tips voor een schone en propere gevel.

schone gevels

Regelmatig zelf reinigen

Uw gevel kunt u met regelmaat zelf reinigen. Denk hierbij aan het ontdoen van aanslag van mos en alg. Dit kunt u doen door de begroeiing ervan te verwijderen. De gevel kunt u, nadat u alles hebt weggeschrapt, behandelen met een mosverwijderingsproduct (of algenverwijderingsproduct). Heeft u een hogedrukreiniger tot uw beschikking? Dan kunt u lichte vuiltjes al snel zelf wegspuiten door simpelweg met een warme hogedrukstraal op uw gevel te spuiten. Doe dit niet te hard, want de beschermlaag van uw gevel kan hierdoor kapot gaan. Spuiten zou u bijvoorbeeld nooit kunnen helpen bij het verwijderen van graffiti. Dat moet u aan een specialist overlaten.

Aanslag verwijderen

Aanslag verwijdert u ook met een harde borstel. Een staalborstel is hierbij streng verboden! Hiermee beschadigd u zéér snel al de beschermlaag van uw gevel, en dan bent u verder van huis. Een harde borstel is ideaal om, na de behandeling met een hogedrukspuit, nog de laatste vuiltjes te verwijderen. Regelmatig last van roet? Dan moet u ook regelmatig uw gevel reinigen. Hiervoor kunt u het best gebruikmaken van een chemisch middel, anders krijgt u de gevel nooit geheel roet-vrij. Let op: dit is geen speelgoed. Heeft u geen ervaring met deze middelen? Besteed het dan uit aan een gevelreiniger.

Zelf onderhouden bespaart latere kosten

Klein onderhoud en kleine schoonmaakwerkzaamheden zijn erg goed voor uw gevel en zorgt er tevens voor dat u later, wanneer uw gevel echt grondig toe is aan een opfrisbeurt, niet zoveel hoeft te betalen aan de gevelreinigers. Een goed onderhouden gevel zorgt er namelijk voor dat de reinigers eerder klaar zijn en hun werk prettiger kunnen uitvoeren. Behandelt u de bevuiling van uw gevel niet? Dan kan er op termijn schade ontstaan aan uw gevel die later gerestaureerd moet worden. En dat is zonde.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!