Verwijderen witte uitslag op gevel

Mike avatar

Mike op 08-09-2015

Witte uitslag aangetroffen op de gevel van uw woning? U bent niet de enige. Witte uitslag op steen komt vaker voor en de oplossing is niet zo heel moeilijk. Lees er snel verder over in ons artikel over witte uitslag op stenen verwijderen.

Witte uitslag op gevel

Witte uitslag op stenen

Vooral bij nieuwbouwwoningen of bijvoorbeeld op de uitbouw van een woning die recentelijk gemetseld is komt witte uitslag voor. Dit fenomeen wordt ook wel witte uitbloei genoemd. Het beste wat u kunt doen wanneer u de witte uitslag voor het eerst bemerkt is het even een seizoen aankijken. Soms verdwijnt de witte uitbloei namelijk geheel vanzelf en hoeft u er niets tegen te doen. Wanneer dit het geval is bestaat de kans dat de witte uitslag op steen een oorzaak is geweest van wateroplosbare bestanddelen in de muur. Een paar fikse regenbuien spoelen in dat geval de witte uitslag vanzelf van de stenen. De herfst is dan ook een erg mooi seizoen om de situatie eens goed onder de loep te nemen en de natuur z'n gang laten gaan.

Witte uitslag verwijderen

Helaas is het niet altijd zo dat de witte uitslag op stenen vanzelf verdwijnt. U zult dan zelf zorg moeten dragen voor de verwijdering van de witte uitslag. U kunt dit zelf doen, maar wellicht verstandiger is het om dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen. Ga onder geen beding zelf aan de slag met stoom en/of heet water. Dit kan uw (nieuwe) gevel namelijk ernstig beschadigen. Ook reinigen met zogenaamde reinigingszuren kan grote schade aan het metselwerk veroorzaken. Niet doen dus!

Besluit u toch om zelf de gevel te reinigen; laat u dan voorlichten door een gespecialiseerd reinigingsbedrijf. Zij kunnen u adviseren hoe u het beste te werk kunt gaan. Soms is het ook mogelijk om gedeeltelijk de aangetaste stenen te laten reinigen en het overige deel zelf te verzorgen.

Vergelijk te allen tijde meerdere specialisten met elkaar. Onderlinge prijzen kunnen namelijk behoorlijk verschillen, zelfs als u alleen om advies vraagt.

Door verschillende experts met elkaar te vergelijken kunt u vaak tot wel 40% besparen op de kosten!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!