Dak reinigen

Het laten reinigen van het dak kan er voor zorgen dat deze weer in originele staat terugkeert. Ook zal het dak vrij worden gemaakt van aanslag zoals bijvoorbeeld algen en mossen.

Dak reinigen
Dak reiniging is een proces waarin het dak schoon wordt gespoten door middel van hogedrukreiniging. Het reinigen van het dak heeft meerdere functies. Naast dat reiniging ervoor zorgt dat vuil en aanslag wordt verwijderd en dus ook de algehele uitstraling van het huis zal worden verbeterd, zorgt het er ook voor dat schade in de toekomst kan worden voorkomen. Gemiddeld gaan dakpannen zo'n 50 jaar mee. Deze dienen daarbij met enige regelmaat gereinigd te worden. Het reinigen van dakpannen is aanzienlijk goedkoper dan vervanging, het is dus aan te raden dit goed bij te houden.

Prijs van dak reinigen

De prijzen voor dak reiniging kunnen nogal verschillen per bedrijf. Maar er kan een gemiddelde prijs worden aangehouden van zo'n €5 tot €15 per vierkante meter. Er kan daarbij ook worden gekozen voor extra werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het coaten of impregneren van het dak om het zo beter te beschermen en de levensuur te verlengen.

Coaten van dak

Bij het coaten van een dak wordt er een beschermende laag over het dak een gespoten. Dit zorgt ervoor dat de dakbedekking minder vocht en lucht doorlaat, zo zal het dak minder vatbaar zijn voor weersomstandigheden zoals regen en sneeuw en zullen ook mossen en algen zich lastiger kunnen nestelen.

Naast de bescherming die een coating biedt, kan er ook worden gekozen voor coating in een bepaalde kleur. Op die manier kan eenvoudig de uitstraling van een woning of pand worden verbeterd. Het is wel van belang dat voordat het dak gecoat wordt, deze goed wordt gereinigd.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze gevelreinigers bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde gevelreinigers.
Omdat u van meerdere gevelreinigers (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw gevelreiniging!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een vloerder. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.