Gevel schilderen

Door het schilderen van de gevel van een woning, kan er eenvoudig voor worden gezorgd dat deze er weer als nieuw uit ziet. Daarnaast is het ook zo dat een goed verzorgde en onderhouden gevel zorgt voor een meerwaarde van een huis.

Gevel schilderen

Wanneer het beste de gevel schilderen?

Uw gevel schilderen kan u het beste doen in het voorjaar. Zo ziet de gevel er weer fris uit en geeft u het hout een goede beschermingslaag mee. Bovendien is de temperatuur in het voorjaar een stuk aangenamer. Kies de juiste kleur die bij uw gevel past en bekijk welk soort verf u nodig heeft. Verschillende kleuren zorgen automatisch ook voor verschillende effecten. Houdt er rekening mee dat als u een kleur kiest deze ook past bij de kleur van uw dak, gevelsteen en voegen.

Wanneer u de ramen lichter verft dan de gevel krijgt u een 'ruimere' gevel, maakt u ze donker dan krijgt u een rustig effect. Als u ze beide van de zelfde kleur voorziet krijgt u een strak geheel.

Er zijn een aantal regels waarmee u rekening moet houden mocht u ervoor kiezen zelf te gaan schilderen. Er zijn ideale weersomstandigheden die uw resultaat zeker ten goede komen. Zo kunt u het beste schilderen als de temperatuur minimaal 10 graden Celsius is. Ook mag de temperatuur na het schilderen niet zakken onder de 5 graden Celsius. Begin met het schilderen tijdens een droge periode, op deze manier weet u zeker dat de ondergrond droog genoeg is. Begin pas met schilderen bij een lage luchtvochtigheid, als deze te hoog is zal de verf slecht drogen. Zorg er daarnaast ook voor dat de gevel eerst goed wordt gereinigd.

Schilder offertes met elkaar vergelijken

Wanneer u uw gevel door een professionele schilder wilt laten schilderen dan is verstandig om hiervoor offertes aan te vragen bij meerdere gevelwerk bedrijven en deze na ontvangst goed met elkaar te vergelijken. U kunt zo namelijk behoorlijk op uw schilderskosten besparen. Daarnaast kiest u zo ook eenvoudig voor de gevelwerker met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze gevelreinigers bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde gevelreinigers.
Omdat u van meerdere gevelreinigers (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw gevelreiniging!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een vloerder. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.