Graffiti verwijderen

Graffiti is gespoten verf afkomstig uit spuitbussen. We zien het veel terug in het hedendaagse straatbeeld. Graffiti wordt veel gespoten op gevels van huizen en panden, monumenten, treinen en andere openbare gelegenheden.

Graffiti verwijderen
Sommige mensen zien graffiti als kunst, maar door de meeste mensen wordt graffiti gezien als vandalisme. Ongewenste teksten en tekeningen, voornamelijk die op gevels van huizen worden gespoten, zorgen voor veel ongenoegen en irritatie. Het laten verwijderen van deze gespoten verfstukken is dan vaak ook vaak waar gevelreinigers voor worden ingeschakeld.

Manieren van graffiti verwijderen

Het verwijderen van graffiti kan op diverse manier worden gedaan. Wat de beste manier is hangt onder andere af van de soort verf en de ondergrond waarop deze is gespoten.

Met stoomreinigen wordt er onder hoge druk water op een bijna kokende temperatuur tegen de gevel aan gespoten. Op die manier weekt de graffiti los van de muur en kan deze er vanaf worden gespoten.

Met chemische reiniging wordt er gebruik gemaakt van chemische middelen die tegen de gevel worden aan gespoten. Dit middel tast de graffiti verf aan waardoor deze losweekt. Was deze methode vroeger vaak erg milieuonvriendelijk, tegenwoordig wordt er hierbij meer gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare middelen.

Een derde manier van graffiti verwijderen is stralen. Hierbij wordt water gemengd met kleine korreltjes, zoals bijvoorbeeld zand. Met hoge druk wordt dit mengsel tegen de gevel aan gespoten. Het gevaar bij deze methode is echter wel dat er vrij gemakkelijk kleine beschadigingen kunnen optreden.

Wat kost graffiti laten verwijderen?

De prijs voor het laten verwijderen van graffiti kan nogal variëren. Daarnaast is de prijs ook afhankelijk van de methode waarvoor wordt gekozen. Gemiddeld genomen kan er worden uitgegaan van een prijs tussen de €15 en €40 per vierkante meter. Het kan dus zeker lonen om gevelreinigers te vergelijken voor het verwijderen van graffiti.

Kosten vergoeding

Soms worden de kosten voor verwijdering van graffiti vergoed. Wanneer de dader op heterdaad betrapt wordt, zal deze natuurlijk opdraaien voor de kosten van het verwijderen. Maar in de meeste gevallen is het zo dat de dader niet te achterhalen is. In dit geval zal de woningeigenaar dus opdraaien voor de kosten. Er kan dan beroep worden gedaan op de gemeente om de verwijderingskosten te vergoeden. Dit gebeurd bijvoorbeeld vaker wanneer er kwetsende of discriminerende teksten gespoten zijn.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze gevelreinigers bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde gevelreinigers.
Omdat u van meerdere gevelreinigers (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw gevelreiniging!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een vloerder. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.