Hydrofuge

Een hydrofuge is een waterwerend middel dat gebruikt wordt om gevels mee te impregneren en zo duurzaam te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Hydrofuge
Het hydrofoberen met hydrofuge zorgt ervoor dat er een doorzichtige beschermende laag op de gevel wordt gevormd. Deze laag stoot water af maar laat waterdamp van binnenuit door. Naast de vochtafstotende werking, heeft hydrofuge nog meer voordelen. Zo heeft het ook een vuil- en algenwerende werking. Er kan zo dus langer van een mooie schone gevel genoten worden zonder dat er echt onderhoud aan nodig is.

Gevel impregneren

Er zijn meerdere soorten hydrofuge die op verschillende manieren kunnen worden aangebracht. De voorbehandeling is echter voor elke hydrofuge hetzelfde. Al het vuil, mos, alg en schimmel zal verwijderd moeten worden, een hogedrukreiniging werkt hiervoor het beste.

Een vloeibaar hydrofuge wordt meestal onder lage druk sproeiend aangebracht terwijl een crème-vormige hydrofuge ook strijkend met kwast of verfrol kan worden aangebracht. Vooral bij het impregneren van een kleine oppervlakte of moeilijk bereikbare plekken wordt strijken aanbevolen. Aanbrengen gebeurd net zo lang totdat het oppervlak verzadigd is, dit zal waarschijnlijk meerdere malen herhaald moeten worden.

Vergelijken van hydrofuge specialisten

Benieuwd naar de mogelijkheden wat betreft hydrofuge voor uw gevel? Het is aan te raden om hiervoor gevelwerkers te vergelijken uit uw regio. Zo kiest u eenvoudig voor een kwalitatief goede gevelreiniger tegen een aantrekkelijke prijs. Vergelijk hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes en bespaar!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze gevelreinigers bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde gevelreinigers.
Omdat u van meerdere gevelreinigers (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw gevelreiniging!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een vloerder. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.