Ontmossen van daken

Mos op uw dak en muren is erg vervelend. Niet alleen het uiterlijk van uw woning wordt aangetast, mos zorgt daarnaast ook voor waterinfiltratie. En dat kan dan weer zorgen voor vochtophoping binnen in huis. Bovendien wordt de levensduur van uw woning aanzienlijk verlengd wanneer u ervoor kiest om uw woning af en toe te laten ontmossen.

Ontmossen van dak

Dak ontmossen

Naast de bovengenoemde redenen, zijn er nog een aantal redenen waarom u uw dak en muren moet laten ontmossen. Niet alleen de levensduur en waterinfiltratie zijn belangrijk. Als u uw dak laat ontmossen voorkomt u ook beschadigingen aan uw dak en muren, en gaat het slijten van leien tegen. Ook de uitstraling van uw huis verbeterd waardoor uw woning in waarde zal stijgen.

Asbest gevaren bij ontmossen van daken

Als uzelf aan de slag gaat met het ontmossen van uw dak moet u rekening houden met asbest. Verweerde dakleien, dakpannen of golfplaten zijn samengesteld uit cement en asbest, deze veroorzaken daarom een grote asbest concentratie rondom uw woning.

Als u met een schuurborstel en palletje zelf het mos en vuil van uw dak of muren gaat verwijderen, ontbinden de cementkorrels waarin asbest verpakt zit. Zodra deze ontbinden kan er gevaar ontstaan bij inademing. Het is daarom verstandig om uw daken te laten ontmossen door een professioneel gevelreiniging bedrijf.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze gevelreinigers bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde gevelreinigers.
Omdat u van meerdere gevelreinigers (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw gevelreiniging!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een vloerder. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.